Op deze pagina verzamelen we verhalen van Bosberaad, bij wijze van follow-up. Omdat deze locatie alleen maar kan bestaan bij de gratie van de mensen die er gebruik van maakten en steeds weer maken. Trainers, gasten, maar ook de vorige bewoners van het perceel komen hier aan het woord. Wil je meer weten, over prijzen, programma’s of mogelijkheden? Bel ons vooral, en kom zelf kijken op Bosberaad. Welkom in Berlicum!

september 2022 : De Architect

‘Het heeft iets positiefs dat je zo snel iets moois kan maken’

Leo en Mira Sluijmer hebben van 2007 tot 2020 voor het perceel aan de Spurkstraat gezorgd. De architecten hebben de boerderij zoveel als mogelijk teruggebracht in de historische staat, wat hier en daar geweldige inkijkjes oplevert in de geschiedenis. Zo zie je in de voormalige koeienstal nog de sporen van de koeienstaarten, en vind je in de bedstee nog kranten van meer dan 100 jaar terug – als behang.

Lees meer

oktober 2022 : De Trainer

Jetske heeft met verschillende groepen gebruik gemaakt van Bosberaad. Bijvoorbeeld met Stichting Joost, waarmee ze enkele keren een dag doorbracht. (…) ‘De locatie van je bijeenkomst bepaalt voor groot deel de sfeer. Het is tijdens zo’n ontmoeting ontzettend belangrijk een fijne plek te hebben. De plek zelf kan van echte meerwaarde zijn.’

augustus 2022 : De Meedenker

‘Niet zozeer wat jij wil, maar wat je echt nodig hebt’

Frank Brilman was vanaf het begin betrokken bij Bosberaad, en neemt regelmatig deel aan de programma’s als trainer. ‘Van mijn Opa (Boer Brilman) en Stephen Covey heb ik geleerd dat Oogsten alleen kan als je daarvoor eerst de grond zorgvuldig hebt bewerkt, dan hebt gezaaid, dan gemest en bewaterd. Deze oude waarheid passen we bij Bosberaad bij alle interventies toe.

Lees meer