Creatieve Workshops 

Bosberaad heeft brede kennis en ervaring op het gebied van workshops voor teams en bedrijven. We bieden dan ook een scala aan mogelijkheden om 'the perfect day' te ontwerpen. Niet alleen ontwerpen; we kunnen deze volledig voor je faciliteren! 

De workshops die je hieronder vindt zorgen er bijvoorbeeld voor dat het  gedrag binnen je team zichtbaar en bespreekbaar wordt, op het gebied van communicatie, veranderen en leiderschap. Ze kunnen dienen als basisprogramma, of als een aanvulling daarop.

Dus: wil je samen met je team iets leuks doen waar je ook nog wat van leert? We denken graag met je mee over de ideale mix tussen leuk en leerzaam.

Onze outdoor workshops worden gefaciliteerd door themakersessions  en zijn géén vrijblijvende of recreatieve programma’s. Het zijn doelgerichte en verdiepende trainingen in de buitenlucht, waar je overigens niet sportief voor hoeft te zijn.

Onze workshops dragen aantoonbaar bij aan: 

  • verhogen van creativiteit 
  • verhogen van openheid en vertrouwen binnen het team
  • storytelling
  • het ervaren van succesfactoren 
  • eigenaarschap van de leden
  • accountability 

We helpen je graag met het ontwerpen van:                       the perfect day!

24 HR BACK TO BASIC 

Met een combinatie van storytelling concepten, groepstrainingen en outdoor clinics nemen we jou en je team 24 uur lang mee terug naar de basis. Ontdek opnieuw wat voor jou het belangrijkste is!

Storytelling 

'Wat je bij anderen wilt ontsteken, moet eerst in jezelf branden.'   Deze sessie draait om de kracht van verhalen. Leer hoe je je verhaal (nog) beter kan vertellen. Persoonlijk, confronterend en zintuiglijk, alles in een veilige en ultieme outdoor setting…rondom het vuur.

team challenge 

Met een combinatie van storytelling, groepstrainingen en outdoor clinics nemen we jou en je team 24 uur lang mee terug naar de basis. Ontdek waar jouw vuur van gaat branden, en hoe je er anderen mee aansteekt!


outdoor cooking 

Time-management in optima forma! Buiten koken, op open vuur. Het gaat om voorbereiding, samenwerking én timing bij deze smakelijke sessies. 


geometrische houtkunst

Meten is weten! Een Maker Sessie waarbij allereerst samenwerking centraal staat. Bepaal het concept, maak een rolverdeling en ga bij de uitvoering duurzaam om met materialen. En top het af met een pakkende presentatie over het gemaakte kunstwerk. Je werkt met een keur aan elektrische gereedschappen van Makita, diverse handgereedschappen, verf, brander en lijmpistolen. Aan alles is gedacht in ons timmeratelier!

street art 

Samen kleur bekennen! Thema, tekst, kleur en beeld…de start ingrediënten voor deze sessie. We combineren 'Action Painting' en 'Street Art' technieken waarbij we je aanzetten je intuïtie te volgen. Snel je gedachten uiten door ze op het canvas te schilderen. We sluiten af met een presentatie van het gemaakte kunstwerk. Komt je plan van aanpak overheen met het eindresultaat? 

BOSkunst 

Van concept tot het sluiten van compromissen om de gezamenlijke ambitie te verbeelden in een kunstwerk; de ultieme creatieve teamsessie! Natuurlijk materiaal gevonden op het bosrijke terrein van Bosberaad aangevuld met recycled materiaal en een keur aan gereedschappen in onze werkplaats zijn de basis voor deze sessie. Een artistiek kunstwerk als eindresultaat, een reminder aan de gezamenlijke ambitie. 

woodcarving 

Een kennismaking met houtsnijden waar je de basistechnieken worden bijgebracht door onze inspirerende houtmeester. In deze sessie werk je aan een boter mes of spatel. Gezamenlijk met je team zittend, mijmerend en snijdend in een kring om het vuur. Houtsnijden werkt rustgevend. Trots is het gevoel wat je zult krijgen op je zelf gesneden item, een blijvende herinnering aan deze dag.  

Vuur maken 

'Wat je bij anderen wilt ontsteken, moet eerst in jezelf branden' . We nemen je mee in de verschillende traditionele manieren van vuur maken. Met wat berkenbast en een stuk hout zal iedere deelnemer proberen zijn eigen vuurtje te maken met behulp van een vuurstaal. Zodra je het vuur hebt aangestoken zal dit resulteren in een trotse glimlach ongeacht je leeftijd. 

fika break 

Fika, de almachtige Zweedse koffiepauze. Voor Zweden is Fika niet revolutionair; het maakt gewoon deel uit van het dagelijks leven. 

Het concept van Fika is zowel een werkwoord als een zelfstandig naamwoord en het is eenvoudig. Het is het moment waarop je een pauze neemt; bij Bosberaad is dat naar buiten om bij het vuur waar de ketel met koffie boven hangt met vers gebakken lekkers. Het belangrijkste is dat je het doet, dat je tijd vrijmaakt voor een pauze: daar draait het bij fika om.

Bomenkennis

Houtzagen, houthak- & splijttechnieken, vuur maken, bomenkennis zijn zomaar een aantal voorbeelden om deze Break (H)Out sessie mee te laden. Een frisse neus halen, handen uit de mouwen, even de gedachte op wat anders om daarna de inhoudelijke training weer op te kunnen pakken met een fris hoofd.  

Bij een boswandeling wandel je meestal vrij snel. Tijdens een bosbad bij Bosberaad vertraag je bewust en neem je de omgeving op alle mogelijke manieren waar. Ruik de bladeren en de bosgrond, luister naar de vogelgeluiden, voel de boomschors, pak een handje bosgrond en ga gewoon ergens liggen. 

We behandelen verschillende boomsoorten zodat je deze na afloop zelf kunt identificeren. 

arrow_drop_up arrow_drop_down