Frank Brilman: de meedenker

Frank Brilman

‘Niet zozeer wat jij wil, maar wat je echt nodig hebt’

“Van mijn Opa (Boer Brilman) en Stephen Covey heb ik geleerd dat Oogsten alleen kan als je daarvoor eerst de grond zorgvuldig hebt bewerkt, dan hebt gezaaid, dan gemest en bewaterd. Deze oude waarheid passen we bij Bosberaad bij alle interventies toe.”

Een vaste Bosberaad trainer is Frank Brilman, die naam maakt op de Nederlandse markt met de ‘B-state’ theorie. Daarbij gaat hij uit van waar je naar toe wil, in plaats van waar je nu bent. Dat klinkt eenvoudig, en toch wordt deze internationaal erkende werkwijze nog verrassend weinig toegepast in ons land.

Brilman vertaalde en bewerkte ook het boek van de grondlegger van deze theorie, Mark Samuel. Reimagine Teams is een toegankelijk ‘doe-boek’ over resultaatgericht werken, waar je meteen de volgende dag concreet mee aan de slag kan op de werkvloer.

Ben je geïnteresseerd en wil je misschien van onze ervaring gebruik maken, kom dan eerst even kennismaken en sparren om te kijken of dit echt is wat je zoekt. We denken altijd mee naar de beste oplossing, niet zo zeer wat jij wilt, maar wat je echt nodig hebt om de oorzaak van jouw issue echt aan te pakken.