Vorige slide
Volgende slide

Vitaliteit & voeding

Eten en drinken is een wezenlijk onderdeel van een geslaagde dag. Bosberaad gebruikt altijd verse producten en stemt de gerechten zoveel mogelijk af op het programma. Voedzaam en energie gevend.

Naast voldoende beweging draagt een energie-gevende voeding namelijk meetbaar bij aan een scherper resultaat. De lunches bij Bosberaad zijn uitgebalanceerd en samengesteld uit hoofdzakelijk biologische en lokale producten. Geen after-lunch dip, maar juist een energie-boost.

LOkaal & biologisch

Boerderij-Bij-Daan-1536x1025

Bosberaad x Bij Daan

Als we vlees gebruiken, halen we dat het liefst bij Daan, de buurman die biologisch boert en uitsluitend vlees van eigen weide verkoopt.

Dungense-molenbakker-1152x1536

Bosberaad x Dungense Molenbakker

Het lekkerste brood bakken ze bij ons om de hoek, in de bakkerij onder de Dungense Molen. En daar staan we extra vroeg voor op, want er staat steevast een rij. En op is op! Gelukkig verkopen ze daarnaast het beste meel om zelf brood mee te bakken, dus dat kan ook altijd nog.

Koffie

Bosberaad x MOTO

Bosberaad schenkt de biologische koffies van MOTO voor de optimale balans tussen kwaliteit, smaak, gezondheid en milieu. MOTO selecteert alleen de mooiste biologisch verbouwde koffies, vrij van pesticiden en branden deze zorgvuldig in eigen branderij.

boerderijwinkel

Bosberaad x Boerderijwinkel

Wat we niet uit onze eigen moestuin halen, kopen we bij de Boerderijwinkel in het dorp. Wiljan van der Heijden teelt zijn eigen groente en fruit of haalt het bij andere lokale tuinders uit de buurt.


appelplaattaart van Trean

De appelplaattaart van Trean is een groot succes bij Bosberaad. Omdat gasten ons vaak vragen hoe ze deze heeft gemaakt. Het recept:

Ingrediënten

Deeg

500 gram zelfrijzend bakmeel

250 gram havermout

250 gram witte basterdsuiker

250 gram bruine basterdsuiker

400 gram koude boter

Vulling

1,5 kg frisse appels in schijfjes

kaneelsuiker

optioneel : donkere rozijnen / amandelschaafsel

 

Bereidingswijze

Leg alle ingrediënten voor het deeg op de plaat (90 cm bakplaat) en kneed er een samenhangend deeg van. Kneed vooral niet te lang. Handig is om de boter in kleine blokjes te snijden.

Doe de appelschijfjes in een kom en meng deze met de kaneelsuiker en leg ze op het deeg.

Zet de plaattaart 1 uur in de oven op 150 graden (boven-onder warmte).

Strooi de laatste 10 minuten eventueel rozijnen en/of amandelen (of andere noten) over de plaattaart.

Haal de plaattaart uit de oven en snijd in stukken. Laat vervolgens nog even afkoelen en serveer met slagroom met vanillesuiker.

Smakelijk!