Vorige slide
Volgende slide

TEAMDAG Vitaliteit & Leiderschap

Geef een krachtige boost aan vitaal leiderschap.

Onderken je als team het belang van vitaal leiderschap? Deze teamdag is een uitstekende gelegenheid om de principes van vitaliteit en welzijn te integreren in je dagelijkse werkzaamheden en leiderschap.

Bosberaad organiseert samen met de Voedingsacademie unieke teamdagen gericht op het duurzaam bevorderen van fysieke, mentale en emotionele gezondheid binnen het team.

Doel
 • Bewustwording vergroten van het belang van vitaliteit binnen leiderschap.
 • Praktische vaardigheden ontwikkelen voor het integreren van vitaliteit in het dagelijks leiderschap.
 • Het creëren van een ondersteunende groep collega’s die gezondheid en welzijn bevordert.
Resultaat
 • Een verfrissend kijk op vitaliteit en hoe je dit oorvertaalt naar je team en de manier waarop jullie efficiënter, effectiever en met meer energie resultaten kunnen behalen.
 • Doorbreken van patronen die jouw succes of teamsucces in de weg staan.
 • Je gaat beter voor jezelf zorgen en komt als team overeen wat je van elkaar mag verwachten op het gebied van vitaliteit en leiderschap.
 • Weerbare en wendbare medewerkers die weten waar ze staan en wat ze willen.
 • Professionals die in een turbulente werkomgeving actie en regie kunnen nemen en een gezonde energiebalans weten te behouden.
Voor wie
 • Voor teams die een volgende stap willen maken in hun ontwikkeling en weten dat dit alleen gebeurt als we hoofd, hart en handen verbinden.
 • Voor teams die openstaan voor nieuwe ervaringen.
 • Voor teams die binnen een veilige setting uit de comfortzone durven te gaan.

Jaco Jansen onze trainer 

Jaco is ruim 20 jaar werkzaam als coach op het gebied van leiderschapsontwikkeling en verandermanagement, waarvan de laatste negen jaar als managing partner bij Rainmen.

vitaliteit

De voedingsacademie – onze partner

Brenda Frunt en Marieke de Groot zijn eigenaar van de voedingsacademie. Met hun achtergrond in voeding en gezondheidswetenschappen hebben zij inmiddels meer dan 80 bedrijven begeleid met het onderwerp vitaliteit. Zowel bedrijven in de bouw als de IT, en alles er tussen in

Vertel ons jouw verhaal

Deze teamdag is niet alleen een kans om te leren en te groeien, maar ook om als team sterker en meer verbonden te worden. Met een gedeelde visie op vitaal leiderschap.

Wij hebben een programma samengesteld, maar we horen heel graag jullie wensen en doelen zodat we deze dag voor jullie zo optimaal mogelijk inrichten.  

Stuur ons een mail of bel met Jaco: 06-53508825

Programma

Ochtend: Theorie en Bewustwording

Opening en Introductie

Welkomstwoord en uitleg van de doelstellingen van de dag.
Korte meditatie of ademhalingsoefening om aanwezig en gefocust te beginnen.

Workshop: Het belang van Vitaliteit in Leiderschap

Interactieve presentatie over hoe vitaliteit direct invloed heeft op leiderschapseffectiviteit. We leggen de link tussen wat je eet, je darmgezondheid, energieniveau, een helder brein en hormonen.
Discussie in kleine groepen over persoonlijke ervaringen met leiderschap en vitaliteit.

Middag: Praktische Toepassing en Activiteiten

Workshop: Integratie van Vitaliteit in het werk

Technieken voor energiemanagement en stressmanagement. Wat kun je praktisch doen om van energiedips naar een stabiel energieniveau en een helder brein te gaan? We zetten een vitaliteitsplan op voor het team, inclusief dagelijkse routines en lange-termijn doelstellingen. 

Fysieke Activiteit

Keuze uit een boksclinic, ademsessie of ijsbad. We stemmen van tevoren samen af wat het beste past bij het team.

Creatieve sessie: Visie op Vitaal Leiderschap

Teams creëren met behulp van tijdschriften, foto’s en andere materialen een visiebord met eigen ideeën over vitaal leiderschap. Presentatie van de visieborden aan de groep, met feedback en discussie.

Avond: Reflectie en Afsluiting

Gezamenlijk Diner 

Een gezonde maaltijd die de principes van vitaliteit benadrukt.
Gelegenheid voor verdere discussie over de thema’s van de dag.

Afsluitende Reflectie

Reflectie op de leerervaringen en de gepresenteerde visieborden. Commitmentceremonie waarin iedereen zijn persoonlijke doelstellingen voor vitaal leiderschap deelt en committeert aan het groepsplan.